Top 5 Nederlandse polders om te snoeken.

Als fanatieke roofvisser wil je natuurlijk de beste plekken vinden om te snoeken en de grootste snoeken te vangen. In Nederland zijn er volop mogelijkheden, met name in de polders. In deze blog geven we je een overzicht van de top 5 Nederlandse polders om te snoeken. Zo weet je precies waar je moet zijn voor een succesvolle visdag!

Kockengen

Kockengen
Kockengen

Kockengen, vroeger ook Kokanje genoemd, is een prachtig poldergebied bij de Utrechtse Vecht. Voornamelijk bekend bij de fanatieke snoekvissers in Nederland. Kockengen is qua natuur, rust en vangsten echt genieten voor buitenmensen en vissers.


Kockengen licht in de in de gemeente Stichtse Vecht(Utrecht). Tot Kockengen behoren ook de buurtschappen Gieltjesdorp, Laag-Nieuwkoop, Portengen, Portengense Brug en Spengen.


Kies voor ondiep kunstaas van 14 centimeter of groter. Dan kun je redelijk selectief vissen. Wil je goed en effectief vissen ongeacht jaargetijde? Kies dan voor het vissen met snoekstreamers aan de spinhengel. Dit is en onderschatte techniek is met name in dit soort polder wateren uitermate effectief. Vis de streamers ultiem langzaam en kies voor veel glitter, dan kun je zelfs de grotere metersnoeken verleiden tot een aanbeet. Want deze zwemmen er wel degelijk!

De Beemster

De Beemster
De Beemster

De Beemster is een polder in Noord-Holland en staat bekend om de goede snoekstand. Het is een groot gebied, dus er is volop ruimte om te vissen. Let wel op de wind, want bij harde wind kan het water behoorlijk ruw zijn. Het is dan verstandig om te zoeken naar beschutte plekken waar de snoek zich ophoudt, zoals bijvoorbeeld onder bruggen of in beschutte slootjes.


Snoeken in de Beemster is een uitdagende visserij waarbij geduld en techniek worden
gevraagd. In de Beemster zijn er volop mogelijkheden om te vissen op snoek. De beste
periode om op snoek te vissen is van november tot en met maart. In deze periode zijn de
snoeken actief en trekken ze in het voorjaar naar de ondiepe delen van de polder om te
paaien. Het is dan ook verstandig om te vissen met kunstaas dat gelijk is het formaat aasvis.

Kalenberg

Kalenberg

Natuurpark de Weerribben-Wieden is een prachtige plek om te vissen en de Kalenbergergracht tussen Wetering en Ossenzijl is een van de populairste plekken. De
Kalenbergergracht stroomt ten westen van Steenwijk en Meppel en heeft een goed snoekbestand. Mede door de beperkte bereikbaarheid van dit gebied biedt het fantastische rustgevende en succesvolle visstekken.


Ga je met de rubberboot op pad, roofvisboot of heb je een boot gehuurd. Ga dan trollend op zoek naar snoek! Vis trollend met crankbaits, twitchbaits of slank kunstaas en je kunt goed snoek vangen. Ook het trollen met de fireball is super effectief, met name in de winter. De kantvissers kunnen in Kalenberg in de winter hun hart ophalen door met een dobber en dood aas te gaan vissen. Vis je buiten de koude tijd, vis dan met jerkbaits en/of shads van 10-15cm de kanten af nabij de bootjes en inhammetjes. Als je bereid bent om veel meters af te vissen en goed te zoeken, zul je snoek vinden en vangen!

Spaarne

Spaarne
Spaarne

De Spaarne polder is een prachtig gebied in Noord-Holland naast Amsterdam en staat bekend om de goede snoekstand. In de Spaarne polder zijn er volop mogelijkheden om te vissen op snoek, verschillende sloten met verbredingen, kleine meertjes en smalle vaartjes. Het is met de aangrenzende wateren niet heel gek dat hier grote snoeken zwemmen.


Snoekvissen in de Spaarne polder kan het hele jaar door, maar de beste periode is van
oktober tot en met januari. In deze periode zijn de snoeken actief en goed te vangen vanaf de kant of met een gehuurde visboot. Vis met kunstaas met grote silhouets en felle kleuren, het water kan erg troebel zijn als het heeft geregend.

De Krimpenerwaard

De krimpenerwaard
De Krimpenerwaard

Hier vind je volop viswater, met name langs de oevers van de Hollandse IJssel. De
Krimpenerwaard is een rustig gebied en een uitgestrekt poldergebied oostelijk van
Rotterdam, is een paradijs voor sportvissers. Het gebied is voornamelijk bekend om zijn
mooie landschap en is een geliefde bestemming voor fietsers en wandelaars. Maar ook voor snoekvissers biedt de Krimpenerwaard een waar snoek paradijs.


Kies dan voor ondiep kunstaas rustig zwemmend weedless kunstaas van 14 centimeter of groter. Hiermee kun je redelijk selectief op snoek vissen. Ga op zoek naar de waterplanten in de zomer of de splitsingen en 4-sprongen in het najaar en de winter. Overal waar de wateren bij elkaar komen, verandert de stroming en maakt dit een interessante stek voor snoek!

Ga vissen in Nederland en ontdek de snoeken van de polders.

Vis enkel catch & release. Dit betekent dat gevangen snoeken direct teruggezet moeten worden in het water. Dit beleid draagt bij aan het behoud van een gezonde snoekstand in Nederland en zorgt ervoor dat ook toekomstige generaties kunnen genieten van deze
prachtige visserij.

Door de vele sloten, kanalen en meren zijn er volop mogelijkheden om te snoeken. Het water is vaak helder en er zwemmen grote snoeken. Daarnaast zijn de polders goed bereikbaar en zijn er volop plekken waar je kunt vissen in Nederland. Met name de bovengenoemde polders bieden volop mogelijkheden om grote snoeken te vangen.

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *