Open Float Tube Luik. 4/07/2015

Open Float tube @ LuikZaterdag 4juni,

Deze dag beloofde heet te worden, enorm heet!

Toen ik van men nachtshift rechtstreeks vertok naar Luik, zag ik dat het deze nacht afkoelde tot 22°. Uiteindelijk werd het deze dag 36° in de schaduw, jah schaduw, iets wat je in een Bellyboat op het water niet snel kan vinden… dus iedere deelnemer wist dat het er heet aan toe zou gaan.

Toen ik aankwam op de afspreek locatie waande ik me als god in Frankrijk, een prachtige maasvallei met een oude spoorwegbrug en een toffe sfeer van de deelnemers, deze dag kon al niet meer stuk. Tijdens de eerste gesprekken bleek er veel meerval te zitten in de sector dat we gaan vissen, en dat de meeste deelnemers al 1tje wisten te vangen op eerdere vis sessies. Jah de hitte, de omgeving en meerval? Ok ik zat dus in Frankrijk!

Een mooi plekje om te vissen!

De Eerste Open Float wedstrijd in Belgie,

Deze ging dus door op de maas en werd georganiseerd door USF. De organisatie die tevens ook Streetfishing Luik organiseert en tal van andere evenementen.
Voor de wedstrijd werd ik persoonlijk gebrieft en iedereen kon genieten van een stevig ontbijt.
Ook werd ik als enige Vlaming aanwezig op de wedstrijd als een welgekomen gast ontvangen.
Door het warme weer werd beslist om te vissen van 08:00 tot 13:00 en dit in 1 dagdeel om de gezondheid van vis en visser niet te schaden. Iets waar iedereen begrip voor toonde. Ook kreeg iedere deelnemer 2 flesjes water aangeboden door de voorraadboot, deze maakte heel de wedstrijd rondjes om iedere deelnemer te vragen of het ging door de hitte. Ook kon je bij hen terecht voor een extra laagje zonnecrème te vragen. Dus prachtig georganiseerd.

Het vissen zelf werd zoals verwacht heel taai. Ondanks de mooie locatie; je had een mooi bodemverloop en enkele hotspots, zoals de spoorwegbrug, riool monding, stenen oever, betonwand, enorme stuw,… Het bodem verloop ging van plekken van 2m diepte tot 7m diep.

controle boot

Mijn tactiek was zo snel mogelijk naar de stuw te peddelen in de hoop daar de diepte en stroming te vinden, en hier gericht te vissen op snoekbaars, en wie weet een meerval als flinke bonus!
Helaas bleek de vis er passief te liggen, en was het er onmogelijk 1 visje te triggeren.
Hierdoor besloot ik maar naar de oever te peddelen om hier enkele baarzen te kunnen vangen op de dropshot. Al snel kreeg ik een ferme dreun op men hengel en na een zenuwachtige dril (het blijft toch een wedstrijd) belande een mooie snoekbaars in men landingsnet. “Yes de nul is er af!” Snel eventjes verder vissen, maar helaas bleven de beten uit.
Door het warme weer besloot ik de vis snel laten meten bij een referee . Je mocht tot 3 vissen bewaren in een leefnet, maar ik besloot als de beten uitbleven tot 3min, de vis te gaan verzilveren.

De referee legde hem op de meetlat en deze gaf 50cm aan. Zeer tevreden kon ik hem terugzetten, en de vis zwom direct weg. Gelukkig.

Snoekbaars ivo crabbe

Ondertussen hoorde ik verhalen dat er al 3 meervallen werden gevangen waarvan 2 kleintjes en een uitschieter van 1m85

Snoekbaars bleek lastig te vangen, en er was ook geen teken van Baars. Toch trachtte ik ervoor om nog enkele Baarzen te verleiden. Helaas kreeg ik enkel last van gobies, die men 3inch shads probeerden te verschalken.
Philippe Delvenne, wist me te melden dat er nog een 3de plek in zat, als ik maar 1 maatse baars wist te vangen, op de 3de bleek iemand met een 51cm snoekbaars te staan. Dus ging ik naar een stinkende beek die in het water uitmondde in de hoop hier nog 1 baars te vangen. Daar ontmoete ik een andere visser die een mooie 37cm heeft gevangen iets verder, dus visten we samen deze stek af hopend op die 3de plek .

Helaas kwam het eindsignaal sneller dan verwacht, en we moesten terug keren.
Bij de afspreek locatie aangekomen, hoorde ik dat er nog een 54cm snoekbaars en zelfs een meerval van 1,75m werd bijgevangen, deze laatste nog net 2min voor het einde.

Meerval dril net op het einde.       1m75 meerval

Hierdoor eindigde ik op de 6de plek.

Na de wedstrijd ploften we ons in het gras, en konden we genieten van een ijskoud biertje en een lekker BBQ buffet!

Graag Bedank ik de organisatie van USF en alle deelnemers!
De eerste Belgishe Bellyboat wedstrijd was zeker een succes, waarvan het podium gevuld is met 3 winnaars die ieder een meerval wisten te vangen!

Catfish Madness, Here We Come!

Naim jaaouani                    Eddy Lafalize

Meerval van net geen 80cm, dus ondermaats en telde niet mee.

Podium:
1) Naim jaaouani    1m85 catfish
2) Maxime fallais 1m75 catfish
3) Eddy Lafalize 0,87m catfish

Foto’s USF.

Nog enkele mooie foto’s om af te sluiten!

Under the bridge

Bellyboat

Baars 37cm

Touwtrekken met een meerval!

Catfish Release

Ivo Crabbe.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *